SË SHPEJTI TRANSPORT FALAS NË TIRANË

Image Alt
produktet

Lista e Librave

Paratë kanë rëndësi – Hyrje në Ekonomiks       

L700.00

Paratë kanë rëndësi është pjesë e serisë Tregu global. Vendimet që merrni çdo ditë kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në ekonomi, pavarësisht nëse blini një biletë për në koncert, vendosni para në arkën e kursimeve, apo gjeni një punë me kohë të pjesshme. Por, si lidhen këto vendime me panoramën e përgjithshme të sistemit financiar global? Si ndikojnë në jetën tuaj të përditshme ngjarjet globale, si për shembull, kriza ekonomike e viteve të fundit? Ky libër është edhe një  hyrje në ekonomiks dhe eksploron konceptet bazë të ekonomiksit, nga kërkesa dhe oferta të organizatat e biznesit, huamarrja dhe huadhënia, ligjet e qeverisë, taksat dhe tregtia. Duke i shpjeguar këto shembuj me gjuhë dhe shembuj të thjeshtë, ky libër i ndihmon nxënësit të kontrollojnë të ardhmen e tyre financiare. Ky libër shpjegon shkaqet e krizës botërore dhe eksploron bazat e investimit, huamarrjes dhe huadhënies, globalizimit, ciklit të aktivitetit  ekonomik, etj. Libri paraqet grafike,  diagrama dhe shembuj, të cilët i ndihmojnë nxënësit të kuptojnë rolin e tyre në tregun botëror.

Përshkrimi

Autore: Barbara Gottfried Hollander
Konsulent: Dr. Michael S. Miller
Përkthyes: Artur Hadaj
Konsulente për përkthimin në shqip: Donika Qirici
ISBN: 978-9928-08-003-5

 

 

Vlerësimet

Ende nuk ka Vlerësime

Bej ti veleresimin e pare “Paratë kanë rëndësi – Hyrje në Ekonomiks       ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rr. "Brigada VIII", Kati II Kutia postare 7467 Tiranë +355694044443 botime@mediaprint.al

    '