SË SHPEJTI TRANSPORT FALAS NË TIRANË

Image Alt
produktet

Lista e Librave

Rregullimi i emocioneve

L800.00

Autore: Brunilda Sulaj
Titulli: Rregullimi i emocioneve
ISBN: 9789928087126

Përshkrimi

Ky libër u vjen në ndihmë të gjithë atyre që në jetën e përditshme kalojnë kohë
me fëmijët, duke përfshirë prindërit, edukatorët, mësuesit.

Libri përfshin mënyra dhe ushtrime të thjeshta për tu ndjekur nga prindërit, edukatorët, mësuesit për tu mësuar fëmijëve rregullimin e emocioneve.
Teknika nga Mindfulness janë të përfshira në libër. (Mindfulness – të jetuarit në momentin e tanishëm pa e gjykuar veten)

Rregullimi i emocioneve përbën një gur themeli në shëndetin emocional dhe mirëqenien e përgjithshme për të gjithë njerëzit. Na lejon të përballojmë sfidat me elasticitet, të ndërtojmë marrëdhënie të shëndetshme dhe të marrim vendime të shëndosha edhe në situata të ngarkuara emocionalisht.

Rregullimi emocional është një aftësi thelbësore për fëmijët dhe një përcaktues kritik i lumturisë dhe suksesit të tyre në të ardhmen. Prindërit, edukatoret luajnë një rol kyç në zhvillimin e rregullimit emocional të fëmijëve. Ata janë aktorët kryesorë socializues në jetën e fëmijëve dhe ndikimi i tyre është parësor në formësimin e aftësisë së fëmijëve të tyre për të menaxhuar emocionet. Gjatë gjithë jetës së një fëmije, prindërit janë ata që do të formësojnë rregullimin emocional, do të korrigjojnë me maturi dhe empati shpërthimet emocionale dhe do të udhëheqin përvojën emocionale brenda familjes.

Prindërit ofrojnë shembullin e tyre dhe udhëzime të drejtpërdrejta kur bëhet fjalë për rregullimin emocional. Ata i ndihmojnë fëmijët të identifikojnë dhe të kuptojnë emocionet e tyre, si dhe të mësojnë mënyrat e duhura për t’i shprehur këto emocione.

Rregullimi emocional është i lidhur ngushtë me shëndetin tonë mendor. Redukton gjasat e zhvillimit të çrregullimeve të shëndetit mendor dhe promovon vetëbesim më të lartë dhe të qenit më të lumtur në jetë.

Rëndësia e rregullimit të emocioneve shtrihet përtej fëmijërisë. Ndikon suksesshëm në aspekte të ndryshme të jetës, duke përfshirë marrëdhëniet sociale, arritjet akademike dhe shëndetin mendor. Prandaj, investimi në edukimin emocional të fëmijëve tanë nuk ka të bëjë vetëm me menaxhimin e emocioneve të tyre aktuale, por me përgatitjen e tyre për sukses, lumturi dhe një jetë te shëndetshme. Në SHBA, dekada e fundit ka sjellë një rritje prej 40% të të rinjve që përballen me mungesë shprese, trishtim të vazhdueshëm dhe mendime për të lënduar veten. Koha për të reduktuar këtë statistikë gjithnjë në rritje fillon në fëmijëri.

Vlerësimet

Ende nuk ka Vlerësime

Bej ti veleresimin e pare “Rregullimi i emocioneve”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rr. "Brigada VIII", Kati II Kutia postare 7467 Tiranë +355694044443 botime@mediaprint.al

    '