SË SHPEJTI TRANSPORT FALAS NË TIRANË

Image Alt
produktet

Lista e Librave

Erwin Schrodinger dhe Revolucioni Kuantik

L1,000.00

Për herë të parë në shqip vjen libri Erwin Schrodinger dhe Revolucioni Kuantik, shkruar nga John Gribbin dhe përkthyer nga Eva Dyrnjaja. Erwin Schrödinger ishte një fizikan austriak, i famshëm për kontributin e tij në fizikën kuantike. Ai fitoi Çmimin Nobel në vitin 1933 dhe njihet më së shumti për eksperimentin e ‘maces në kuti’, e cila, në të njëjtën kohë, ishte e gjallë dhe e ngordhur, gjë që zbulon natyrën paradoksale të mekanikës kuantike. Shrëdingeri punoi në periudhën më të begatë në të gjithë historinë e shkencës. Në vitin 1906, në kohën kur ai nisi studimet universitare, Ajnshtajni kishte publikuar ndërkohë punimin e tij revolucionarizues për teorinë e relativitetit. Tashmë stafeta e progresit shkencor po i pasohej një brezi të ri: werner Heisenberg-ut, Pol Dirak-ut, Nils Bohr-it dhe vetë Schrödinger-it. Në këtë biografi që të mbërthen, John Gribbin na çon në zemër të revolucionit kuantik. Ai na tregon historinë e jetës plot ngjyra të Schrödinger-it. Me një stil interesant dhe të thjeshtë për t’u kuptuar, ai arrin të shpjegojë botën mahnitëse të mekanikës kuantike, që është në themel të të gjithë shkencës moderne.

Përshkrimi

Autor: John Gribbin
Përkthyer nga Eva Dyrnjaja
ISBN: 978-9928-08-427-9

Vlerësimet

Ende nuk ka Vlerësime

Bej ti veleresimin e pare “Erwin Schrodinger dhe Revolucioni Kuantik”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rr. "Brigada VIII", Kati II Kutia postare 7467 Tiranë +355694044443 botime@mediaprint.al

    '