5 arsye pse telefonat nuk duhet të lejohen në shkolla!

5 arsye pse telefonat nuk duhet të lejohen në shkolla!

Ndërkohë që telefonat ofrojnë qasje të shpejtë në informacion, ata mund të jenë tepër shpërqendrues për nxënësit në një mjedis shkollor. Nëse jeni prind ose mësues dhe pyesni veten nëse telefonat duhet të jenë pjesë e një ore mësimore, ka mjaftueshëm arsye bindëse që tregojnë që këto pajisje duhen mbajtur larg.

Me njoftimet dhe tundimet e vazhdueshme që sjellin telefonat, bëhet gjithnjë e më e vështirë për nxënësit që të përqendrohen në studimet e tyre. Hulumtimet kanë treguar se prania e një telefoni mund të zvogëlojë ndjeshëm aftësinë e një personi për t’u fokusuar.


Një njoftim në telefon apo tundimi për të kontrolluar mediat sociale mund të shpërqendrojë lehtësisht edhe nxënësit më të përkushtuar. Shkollat duhet të ndalojnë përdorimin e telefonit gjatë orëve të mësimit për të nxitur një mjedis mësimor produktiv.

Më poshtë do të gjeni 5 arsye pse telefonat nuk duhet të lejohen në shkolla:
1- Pengojnë mësimin
2- Rrisin mundësinë e kopjes
3- Krijojnë varësi
4- Cenojnë privatësinë e nxënësve
5- Mundësojnë ngacmime në internet