Mbi ndërtimin e botës

Mbi ndërtimin e botës

Kategoria: Libra universitar

ISBN: 978-9928-08-218-3

Cmimi: 700

Numri i faqeve: 445

Pershkrimi:

Ky libër i kushtohet Ajnshtajnit dhe veprës së tij me rastin e 100 vjetorit të krijimit  të Teorisë së Përgjithshme të Relativitetit.

 

Viti 1915 është tepër  i veçantë për fizikën,  kozmologjinë dhe gjithë historinë e shkencës. Në nëntor të këtij viti, Ajnshtajni publikoi ekuacionet e fushës për shpjegimin e dukurive të ndryshme të lidhura me gravitetin. Viti 2015 është konsideruar si viti i 100 vjetorit të krijimit nga Ajnshtajni i Teorisë së Përgjithshme të Relativitetit (TPR), e cila ka mbetur ende e freskët në “prodhimtarinë” shkencore. Ide qendrore e saj mbetet fakti që hapësira dhe koha janë dinamike dhe të lidhura ngushtësisht me materien, praninë e saj.